Ons Crematorium

Crematorium beschikt over een team van goed opgeleide en ervaren zorgmedewerkers. Zij staan voor u paraat.

Ons Crematorium Uw duurzame partner in de uitvaartbranche!

Cremaere behoort tot één van de eerste crematoria van Nederland met een volledig elektrisch verwarmde crematieoven met gebruik van groene stroom, volledig CO2 neutraal.

De crematie bij Cremaere betreft een zgn. technische crematie ook wel stille of vrije crematie genoemd. Een belangrijk kenmerk van een dergelijke crematie is dat de afscheidsdienst, het grote afscheid al dan niet met een informeel samenzijn, niet in het crematorium maar elders wordt gehouden. Het voordeel hiervan is dat de nabestaanden vrij zijn in de keuze, het feitelijke afscheid op die locatie te organiseren daar waar zij, dan wel de overledene bij leven, zich wel bij voelen en een band mee hebben. Wij ondersteunen dergelijke initiatieven van harte. Mede hierdoor kunnen wij een kleinschalige crematielocatie inrichten zonder een grote aula en arbeidsintensieve horeca-inrichtingen. Hierdoor zijn de totale investeringen relatief laag gebleven en kunnen wij het tarief van het cremeren laag houden. Bovendien ligt hier voor u een extra taak, wellicht ook een extra verdienste! Bovendien hebben wij – zoals u wellicht al heeft gelezen – heel duidelijk ingezet op een groene zetting van het bedrijfsconcept, met een crematieoven die niet, zoals veruit de meeste crematie-ovens in Nederland, wordt verwarmd door verbranding van gas, maar volledig wordt verwarmd middels door ons ingekochte “groene stroom”. Hierdoor reduceren wij de enorme hoeveelheid CO2-uitstoot op jaarbasis. Een belangrijke stap vooruit, zeker als we in de nabije toekomst ook nog zonnecollectoren gaan plaatsen waardoor ons elektraverbruik voor 50% bestaat uit eigen productie. Het is voor u als uitvaartondernemer een goed argument om sturing te geven richting groene bedrijven die bovendien ook nog eens scherpe tarieven hanteren.

Wat bieden wij uitvaartbedrijven en particulieren?

Het crematorium Cremaere biedt u als uitvaartbedrijf of particulier zeer belangrijke voordelen:

Het afscheid bij de crematie

Zoals gesteld zijn wij een technisch crematorium hetgeen dus betekent, dat wij op onze locatie geen afscheidsbijeenkomsten kunnen organiseren. Deze ruimte wordt gebruikt indien er een moment moet worden gewacht voor de kistinvoer. Wij schenken in een dergelijk geval koffie of thee.

Online Crematie

Foto Cremaere - Crematorium in Almera

Kistinvoer van uw dierbare in de crematie-oven

Bij Cremaere is het ovengebouw losgekoppeld van de hoofdgebouw. De invoerruimte is een bescheiden ruimte die plaats biedt aan een beperkt aantal mensen. Al dan niet vergezeld van een muziekstuk naar keuze kunt u de kistinvoer bijwonen. Deze handeling duurt ongeveer maximaal 10 minuten daar het feitelijke afscheid immers reeds elders heeft plaatsgevonden.

Foto Cremaere - Crematorium in Almera

Rouwvervoer verzorgd door Cremaere

Cremaere werkt nauw samen met meerdere verzorgings- en vervoersbedrijven. Hierdoor kunnen wij u diverse mogelijkheden aanbieden voor wat betreft het rouw-/staatsievervoer en de verzorging thuis of in ons crematorium. Van het aangeboden rouwvervoer kan alleen gebruik worden gemaakt indien de crematie bij Cremaere plaats vindt. U treft in de tarieven de prijs aan exclusief de crematie met als onderscheid de gereden afstand tussen het crematorium en de plaats van ophalen. De auto zal aanwezig zijn een kwartier voor tijd, wachttijden langer dan een kwartier worden doorberekend mocht het vervoer plaatsvinden aansluitend aan een afscheidsdienst/samenzijn.

Indien u een speciale rouwauto wenst overlegt u dit met ons dan wel met uw uitvaartleider. Houdt u er wel rekening mee dat de vervoerskosten dan hoger kunnen uitvallen.

Asverstrooiing op het Markermeer in het bijzijn van nabestaanden

Naast de bekende asbestemmingen die worden aangeboden, geeft Cremaere ook de mogelijkheid om de as van uw geliefde in uw bijzijn uit te strooien op het Markermeer. Na een vaartocht door de schitterende natuur van Almere kunt u – al dan niet onder het genot van een hapje en een drankje – zelf aanwezig zijn bij de verstrooiing van de as van uw dierbare.

Deze mogelijkheid wordt aangeboden in de zomermaanden van juni tot en met september (op afspraak en onder voorbehoud van goed weer).

Foto Cremaere - Crematorium in Almera

Sfeerimpressie

Wij behoren tot één van de eerste crematoria van Nederland met een volledig elektrisch verwarmde crematieoven met gebruik van groene stroom, volledig CO2 neutraal.

Het crematorium Cremaere is een nieuw crematorium gevestigd te Almere. Nieuw in de zin van nog niet bestaand, maar zeker ook nieuw in haar doelstellingen en manier van werken! Cremaere heeft in de basis ingezet op duurzaam werken en dit vindt u terug in alle onderdelen van ons bedrijf. Zo noemen wij de volledig elektrische oven voorzien van duurzaam ingekochte energie. Elektrisch en dus niet op gas, dus geen CO2 uitstoot. Daarnaast hebben wij gemeend dat wij ook prijstechnisch moeten afwijken van wat ‘als gebruikelijk’ wordt aangeboden. Wij durven gerust te stellen dat Cremaere tot een van de goedkoopste en groenste crematorium van Nederland behoort, iets waarop we trots mogen zijn.

Tot slot melden wij u dat Cremaere is aangesloten bij de ANBI stichting Trees for all, een stichting welke investeert in en buiten Nederland in groene projecten, allen gericht op uiteindelijk CO2 reductie.

Wij zijn er graag voor u, maar wel op een verantwoorde wijze!

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.