Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
 Wij scoren een 9.4 op basis van 7 recensies

Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik ben verzekerd bij een landelijke grote uitvaartverzekeraar, kan ik met deze polis ook bij crematorium Cremaere terecht?
Jazeker, zonder uitzondering. Maar wij controleren de polis altijd vooraf, om meerdere redenen. Dit heeft onder meer te maken met het moment waarop de verzekering is afgesloten. Sommige verzekeraars hebben een minimum termijn gesteld aan de tijd waarop de verzekering reeds moeten lopen. Ook kunnen er doodsoorzaken zijn uitgesloten in de polis. Mocht u uw uitvaart regelen middels een uitvaartbedrijf laat hen de polis vooraf controleren.
Wat is een technische crematie, ook wel stille of vrije crematie genoemd?
Een technische crematie vindt plaats op een locatie waar niet de afscheidsdienst wordt gehouden. Ook is er geen gelegenheid om een grootschalig afscheid te organiseren. Er kan worden gecremeerd al dan niet in bijzijn van directe naasten (10 personen) en in sommige gevallen afscheid worden genomen in besloten kring (20 personen).
Wanneer kan de as worden opgehaald van de overledene?
Dit kan voor het eerst na 1 maand. Cremaere bewaart de as kosteloos maximaal 4 maanden, na deze periode wordt er € 25,00 per maand voor gerekend. Na totaal 1 jaar dient de as te zijn opgehaald tenzij aan Cremaere opdracht is gegeven de as te verstrooien. Dit laatste kan bij volmacht (zie crematie-aanvraagformulier of later per schriftelijke opdracht).
Moet er een afspraak worden gemaakt voor het ophalen van de as?
Ja, er moet altijd telefonisch of per e-mail worden afgesproken.
Is Cremaere dag en nacht bereikbaar ook in de weekenden?
Nee, voor particulieren van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.30 uur op zaterdag van 9.00 – 13.00 uur. Voor ondernemers idem, echter voor zeer dringende gevallen kan er 24/7 gebeld worden op het ondernemersnummer.
Kan iedereen de as komen ophalen?
Nee, een derde, niet zijnde de opdrachtgever (genoemd in het crematie-aanvraagformulier), moet hiervoor schriftelijk zijn gevolmachtigd door de opdrachtgever en deze volmacht hebben afgegeven aan Cremaere. Daarnaast dienen alle rekeningen te zijn betaald aangaande de betreffende crematie.
Kan er door een particulier rechtstreeks met Cremaere een crematie worden geregeld?
Ja dit kan, maar zorgt u er wel voor dat alle benodigde papieren compleet en correct worden afgegeven.
Kan het vervoer van de overledene ook zelf worden geregeld?
Jazeker, vergeet niet het kistnummer op de kist te plakken en de juiste papieren mee te geven!
Kan een overledene ook ’s nachts worden overgebracht naar Cremaere?
Ja dit kan, neem hiervoor contact op met het ondernemersnummer.
Hoelang duurt gemiddeld een crematie?
Een crematie van een volwassene duurt gemiddeld 1,5 uur.
Kan er ook ’s avonds en in de weekenden worden gecremeerd?
Ja dit kan op afspraak, er is echter wel een meerprijs op het crematiebasistarief verschuldigd.